Donatii

feafa
  • Direcționeaza 20 % din impozitul pe profit
  • Contract de sponsorizare tip ( fisier de descărcat)
  • Organizarea unui eveniment – fundraising
  • Donează direct
  • Redirectioneaza 3,5% din impozitul pe venit
  •  Completează, semnează și depune formularul 230 online, într-un minut, fără drumuri la ANAF.

Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza ASOCIAȚIA PRO VITA SFÂNTUL BRÂNCOVEANU, înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere.

Completați contractul de sponsorizare și virați suma dorită în contul organizației până pe 31 decembrie 2024.

» Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profitul anual datorat.

» Dacă sunteți microîntreprindere, puteți sponsoriza ASOCIAȚIA PRO VITA SFÂNTUL BRÂNCOVEANU, potrivit legii. Sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat pentru acest trimestru. Vă rugăm să ne aveți în vedere și în trimestrele următoare.

Conform Ordinului 1679/2022, dacă în anul 2022 nu ați făcut deloc sponsorizări deductibile sau prin sponsorizările efectuate nu ați atins plafonul maxim stabilit prin lege (20% din impozitul pe profit dar nu mai mult de 0,75% din cifra de afaceri, respectiv maxim 20% din impozitul pe venit, pentru microîntreprinderi) aveți posibilitatea de a depune, până la data de 25 decembrie 2023, la ANAF, Declarația 177, prin care solicitați ca diferența de sponsorizare până la plafonul maxim, rămasă nealocată, să fie redirecționată către ASOCIAȚIA PRO VITA SFÂNTUL BRÂNCOVEANU.

Procedeul este simplu, este necesară semnarea unui contract de sponsorizare între companie și organizație, precizându-se suma exactă, așa cum reiese din calculele contabile. Declarația 177 se va completa cu această sumă și se va depune la ANAF prin mijloacele electronice de transmitere la distanță. După procesare și verificare, în termen de 45 de zile, ANAF va vira către ASOCIAȚIA PRO VITA SFÂNTUL BRÂNCOVEANU suma respectivă.

De asemenea, dorim să vă informăm cu privire la obligația de a depune la ANAF Declarația 107- Declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor/mecenatului/burselor private aferentă anului în care ați înregistrat cheltuielile respective, până la data de 25 martie inclusiv a anului următor, pentru companiile plătitoare de impozit pe profit și până la data de 25 ianuarie inclusiv a anului următor, pentru microîntreprinderile care plătesc impozit pe venit.

Vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare despre procedura de direcționare a 20% din impozitul pe profit. Ne puteți contacta la: tanase.ana@provitasfantulbrancoveanu.ro

ASOCIAȚIA PRO VITA SFÂNTUL BRÂNCOVEANU

CENTRUL COMUNITAR INTEGRAT SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI

Intrarea Crizantemei nr 10-16, Sat Posești- Ungureni, Comuna Posești, Jud. Prahova

In atentia domnului Tănase Gavriil 0758 099 980/ 0758 099 971

Online pe ANAF – „Spațiul Privat Virtual„ – completat direct pe platformă și trimis automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte).